Υλικά:

• 1 κουταλιά σκούρα ζάχαρη
• 1 κουταλιά καφέ
• 4 ψιλοκομμένες μεγάλες μπανάνες
• 100 γρ. Βιτάμ
• 1 κουταλιά σκούρο ρούμι
• 1 κουταλιά άσπρες σταφίδες
• Χυμό από ½ μικρό λεμόνι
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος
• ½ κ. σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

• Ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να σφίξουν.
• Χτυπάμε το Βιτάμ, τον καφέ και το ρούμι σε ένα άλλο μπολ, ώσπου να πήξουν, και ενσωματώνουμε το καφέ μείγμα στη σαντιγί ανακατεύοντας καλά.
• Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα βαθύ σκεύος, τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και από πάνω βάζουμε και τις σταφίδες.
• Τέλος, ρίχνουμε πάνω στις μπανάνες μπραζίλ την κρέμα καφέ και τις βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά πριν σερβίρουμε.

Αν θέλουμε, μπορούμε να ετοιμάσουμε το γλυκό σε ατομικά μπολάκια.