Είναι αλήθεια πως όλοι λατρεύουμε τις τηγανητές πατάτες και μάλιστα όταν είναι τραγανές και καλοτηγανισμένες! Η κλασική γεύση της τηγανητής πατάτας που μπορεί να έχει ελάχιστα θρεπτικά οφέλη αλλά πλούσια γεύση έχει τα μυστικά της. Το μυστικό λοιπόν για τέλειες τηγανιτές πατάτες βρίσκεται στον τρόπο που τις τηγανίζουμε. 
– Καθαρίστε, κόψτε και πλύνετε τις πατάτες

– Βράζετε τις πατάτες για 2 λεπτά σε ανάλατο νερό και αφήνετε να κρυώσουν. Με μια πετσέτα τις στεγνώνετε.

– Σε ένα τηγάνι ρίχνετε μπόλικο λάδι και το αφήνετε να κάψει, στη συνέχεια ρίχνετε τις πατάτες.

– Αφού τις ρίξετε μέσα στο καυτό λάδι, τις αφήνετε να τηγανιστούν για 10 λεπτά (ανάλογα πάντα με το μέγεθος που έχετε κόψει τις πατάτες),στη συνέχεια τις βγάζετε από την φωτιά και τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.

– Ξαναρίχνετε τις πατάτες στο καυτό λάδι, αλλά αυτή την φόρα θα πρέπει να δυναμώσετε την φωτιά στους 190 βαθμούς. Τις αφήνετε να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Τέλος τις αλατίζετε με ψιλό και χονδρό αλάτι.

– Μη σκεπάζετε το τηγάνι με τις πατάτες γιατί έτσι γίνονται μαλακές.