Υλικά:

2 φιλέτα καπνιστό μπακαλιάρο (ή 1 μεγάλο φιλέτο κομμένο σε 2 μερίδες)
• 475 ml γάλα
• 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
• 100γρ Lurpak ελαφρά αλατισμένο για άλειμμα (Lurpak Spreadable Slightly Salted)
• ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Σε ένα μπολ χτυπήστε το Lurpak, το μαϊντανό και μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού. Τοποθετείστε στο ψυγείο ενώ μαγειρεύετε το ψάρι.

2. Ρίξτε το γάλα σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με μερικά κοτσάνια μαϊντανό και τη δάφνη (αν χρησιμοποιείτε). Αφήστε να πάρει μία βράση και προσθέστε το ψάρι, μειώνοντας τη φωτιά, έτσι ώστε να σιγοβράσει το φαγητό.

3. Αφήστε το ψάρι να γίνει ποσέ για 5 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά και αρχίζει να ξεφλουδίζει. (Αν τα ψάρια σας δεν είναι βυθισμένο στο γάλα, απλά προσθέστε λίγο νερό για να αυξήσετε την ποσότητα υγρού . Εναλλακτικά, ρίξτε το γάλα πάνω από το ψάρι σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να μαγειρευτεί καλά και το πάνω μέρος).

4. Βγάλτε το ψάρι από το γάλα και στραγγίξτε το για ένα λεπτό με χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε μια μερίδα ψαριού ανά άτομο σε μία στρώση από σπανάκι, και από πάνω με μια καλή ποσότητα του μίγματος μαϊντανού.

Μία συνταγή της Lurpak