Τα πιο νόστιμα και υγιεινά μπισκότα που μπορείτε να τα προσφέρετε στο μωρό, ακόμα κι αν δεν έχει βγάλει ακόμα τα δοντάκια του. Είναι μαλακά και λαχταριστά, σκέτη λιχουδιά!

 Υλικά


1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
¾ φλιτζανιού φύτρο σιταριού
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού καβουρντισμένη κανέλα
1 φλιτζάνι πολτός μήλου
¼ του φλιτζανιού φυτικό λάδι
1 αβγό ( ή δύο ασπράδια)
¾ φλιτζανιού σταφίδες

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το αλεύρι, το φύτρο σιταριού, τις νιδάφες βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ.

Βάζετε τον πολτό, το λάδι, τα αβγά και τις σταφίδες στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι οι σταφίδες να κοπούν σε ψιλά κομμάτια. Χύνετε το μείγμα στα ξερά και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

Απλώνετε το μείγμα στον πάγκο της κουζίνας και με ένα πλάστη απλώνετε την ζύμη. «Κόβετε» τα μπισκότα με ένα ποτηράκι και τα απλώνετε στο ταψάκι σας σε απόσταση περίπου 2,5 εκατοστών. Τα ψήνετε για 8 – 10 λεπτά περίπου στους 150 βαθμούς.