Υλικά

Για τη ζύμη

1/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1/3 κούπας ζάχαρη
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 1 βανίλια
3 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση

½ κιλό μαρμελάδα δαμάσκηνου ή κεράσι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σταδιακά στο μπολ με τα υγρά, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και ζυμώνουμε. Δεν ζυμώνουμε πολύ, για να γίνει η ζύμη τριφτή.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί για τάρτες 30 εκ. ή ένα ταψί με κινούμενο πάτο. Ανοίγουμε σε φύλλο τα 2/3 της ζύμης και το τοποθετούμε στο ταψί υπερυψώνοντας γύρω στα τοιχώματα 2 εκ περίπου τη ζύμη.

Για τη γέμιση

Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στο φύλλο να πάει ομοιόμορφα παντού και από πάνω το στολίζουμε με μπαστουνάκια ζύμης, που κάνουμε με τη ζύμη, που κρατήσαμε ή ανοίγουμε τη ζύμη, που κρατήσαμε, σε ένα φύλλο και κόβουμε λωρίδες, που τις τοποθετούμε επάνω στη μαρμελάδα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αέρα για 30 λεπτά περίπου.