Ο καιρός αυτές τις μέρες προστάζει παγωτό, το κατεξοχήν καλοκαιρινό γλυκό! Έλα μου όμως που δεν θέλουμε να πάρουμε ένα κάρο θερμίδες και λιπαρά! Είναι και η νηστεία…

Φτιάξτε λοιπόν αυτό το παγωτάκι  με τις υπέροχες γεύσεις της σοκολάτας με το φυστικοβούτυρο και δεν θα θέλετε κανένα άλλο γλυκό.

Υλικά (3-4 μερίδες)
1 φλ. ωμά κάσιους
450ml γάλα καρύδας
1/2φλ. σκόνη κακάο
½ φλ. σιρόπι αγαύης
½ φλ. φυστικοβούτυρο
80γρ μαύρη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα κάσιους για μια ώρα. Βάζουμε στην κατάψυξη το γάλα καρύδας για δυο ώρες τουλάχιστον (όσο περισσότερο μείνει τόσο πιο κρεμώδες θα γίνει το παγωτό).

Bάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το φυστικοβούτυρο, σε δυνατό μίξερ, να ανακατευτούν καλά και να γίνει ένα κρεμώδες απαλό μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα τάπερ και ρίχνουμε μέσα το φυστικοβούτυρο ανακατεύοντάς το με ένα μαχαίρι για να πάει παντού. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Για να το σερβίρετε πρέπει να το αφήσετε έξω από την κατάψυξη για 5-8 λεπτά για να μαλακώσει. Σερβίρετε το παγωτό και γαρνίρετε με λιωμένη μαύρη σοκολάτα και φυστικοβούτυρο.

Καλή σας απόλαυση!