Υλικά:

• 200 γρ. σολωμός καπνιστός κομμένος σε μικρές λωρίδες
• 500 γρ. παπαρδέλες
• 1 Knorr «Σπιτικό» ζωμό λαχανικών
• 4 σφηνάκια βότκα
• 1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό)
• 2 αγγουράκια γλυκά τουρσί ψιλοκομμένα
• 4 κ.γ. ελαιόλαδο
• ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• 2 ρίζες από φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
• 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
• Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε τις παπαρδέλες με τον σπιτικό ζωμό λαχανικών και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
2. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το θερμαίνουμε καλά.
3. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το αγγουράκι τουρσί και τα σοτάρουμε. Μόλις ξανθύνουν ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τον καπνιστό σολωμό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και τη βότκα.
4. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες.
5. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά, συμπληρώνουμε με την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε τη μίση παρμεζάνα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
6. Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο, την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον καπνιστό σολωμό που έχουμε αφήσει στην άκρη.

Μια συνταγή της knorr