Υλικά

Για 4-6 άτομα

8 μεγάλα καρότα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
4 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένα φιστίκια
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες, χωρίς σπόρους
½ κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη
½ κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν, ή περισσότερο, κατά προτίμηση
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Αλάτι, πιπέρι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή κόλιανδρο


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε λωρίδες. Έπειτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος τα καρότα, το σκόρδο, τα φιστίκια, τις σταφίδες, την κανέλα, το κύμινο, το καγιέν, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.

Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο έως και 8 ώρες.