Υλικά:

2 κ. σούπας ελαιόλαδο
10 ντομάτες σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ. σούπας ρίγανη ψιλοκομμένη
850 gr βρασμένα ρεβίθια
1/2 κ. γλυκού αλάτι
πιπέρι
120 gr φέτα τριμμένη

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.

Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει πρόσθεσε τις ντομάτες και σοτάρισέ τες για τρία λεπτά.

Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε άλλο ένα λεπτό.

Ρίξε στο τηγάνι τα ρεβίθια, τη ρίγανη, το αλάτι, πιπέρι, κάλυψε με το καπάκια και ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Βγάλε το καπάκι, πρόσθεσε αλατοπίπερο και τη φέτα, γύρισε το φούρνο στο γκριλ και ψήσε άλλα τρία λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σέρβιρε σε βαθιά μπολ με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί.