Υλικά:

• 1 μερίδα Σπιτικό Ζωμό Λαχανικών της Knorr
• 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι (για στιφάδο) ψιλοκομμένο
• 1/2 πορτοκαλί ή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 175 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
• 100 ml λευκό κρασί
• 1/2 καρότο ψιλοκομμένο
• 75 γρ. κουκιά
• 1/2 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
• 50γρ. σπαράγγια ψιλοκομμένα 50 γρ. αρακά
• 2 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
• 15 γρ. Flora Soft με βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Πρώτα ας φτιάξουμε το ζωμό μας. Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα 500 ml νερό και διαλύστε σε αυτό μια μερίδα Σπιτικό Ζωμό Λαχανικών της Knorr. Ανακατεύεστε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί καλά.
2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με βαθύ πάτο. Προσθέστε την πορτοκαλί πιπεριά και τα κρεμμυδάκια και αφήστε τα να τσιγαριστούν σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά. Ανακατεύστε συχνά τα λαχανικά ώστε να μαλακώσουν αλλά χωρίς να ψηθούν. Με τον τρόπο αυτό αφαιρούμε την υγρασία που έχουν τα λαχανικά και αφήνουμε να αναδυθεί η φυσική γλυκύτητα που έχουν.
3. Προσθέστε το ρύζι και ανακατεύστε το καλά με τα λαχανικά. Προσθέστε το ελαιόλαδο ώστε να καλύψει το ριζότο μας.
4. Ρίχνουμε στο ρύζι το λευκό κρασί και το αφήνουμε να βράσει. Αφήστε το κρασί να βράσει για 2 λεπτά ώστε να φύγει η οξύτητά του. Ανακατεύετε διαρκώς το ρύζι σας ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Το ανακάτεμα του ρυζιού είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για να μαγειρευτεί σωστά το ριζότο.
5. Προσθέστε στο ρύζι περίπου τα 100 ml από το ζωμό που είχαμε φτιάξει και ανακατεύστε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε τα καρότα και τα κουκιά και συνεχίστε να ανακατεύετε για 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε άλλα 100ml από το ζωμό και ανακατεύστε για 3 λεπτά ακόμα. Τέλος, προσθέστε άλλα 100 ml από το ζωμό και ανακατεύεστε και πάλι για 3 λεπτά.
6. Προσθέστε τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια, ρίξτε και τον υπόλοιπο ζωμό και αφήστε το ρύζι να βράσει, ανακατεύοντας το συνεχώς. Ανακατεύεστε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 4-6 λεπτά.
7. Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι, προσθέστε τον αρακά ανακατεύεστε το για λίγο και βγάλτε το ριζότο από την εστία της κουζίνας.
8. Πασπαλίστε το ριζότο με παρμεζάνα και προσθέστε το Flora Soft με βούτυρο κομμένο σε κομμάτια. Αφήστε την παρμεζάνα και το Flora Soft με βούτυρο να λιώσει πάνω στο ζεστό ριζότο και έπειτα ανακατεύστε το καλά. Αν δεν σας αρέσει η παρμεζάνα, τότε μην βάλετε. Είναι απόφασή σας. Σερβίρετε το ριζότο αμέσως.
Συνταγή του Chef Marco Pierre White