Το ριζότο όσο περνάει ο καιρός μας κερδίζει γιατί μας δίνει πολλές εναλλακτικούς τρόπους μαγειρέματος. Δοκιμάστε το ριζότο με σαφράν και  κολοκυθάκια  και απολαύστε την πλούσια  γεύση του.

Υλικά

1/2 κιλό ρύζι για ριζότο
1 κρεμμύδι τριμμένο
10 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
ζωμός κοτόπουλου
5-6 σαφράν
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε να τσιγαριστούν. Ρίχνετε το ρύζι ανακατεύετε και το αφήνετε λίγο να τσιγαριστεί. Ρίχνετε λίγο ζωμό μαζί με το σαφράν και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Σιγά σιγά ρίχνετε πάλι ζωμό και επαναλαμβάνετε έως ότου το ρύζι χυλώσει. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αν θέλετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρετε ζεστό.