Σαλάτα αμερικέν με μαγιονέζα, κόκκινο μήλο κομμένο σε φέτες, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα σε φλούδες και μια καρδιά μαρουλιού.

Υλικά:

  • 1 φλιτζ. Hellmann’s Light
  • 1 κόκκινο μήλο κομμένο σε φέτες
  • 1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα σε φλούδες
  • 1 καρδιά μαρουλιού κομμένη στη μέση
  • ½ κόκκινο μαρούλι φριζέ κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 6 καρύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ξίδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μαρούλι φριζέ, το μαρούλι και το μήλο.
2. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, το ξίδι, το κρεμμυδάκι και το αλάτι.
3. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με το μείγμα της Hellmann’s Light.
4. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια, την παρμεζάνα και το πιπέρι και σερβίρουμε.