Μία εύκολη συνταγή για να γευτείτε το κατσικάκι στο φούρνο. Η επιτυχία στη συνταγή αυτή κρύβεται στην απλότητα των υλικών που επιτρέπουν την ανάδειξη της γεύσης του ψημένου κρέατος. 

Υλικά
3 κιλά κατσίκι
500 γραμμ. ντοματίνια
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.κ. φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα) ή 1 κ.κ. ξερό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Αλείφετε το κατσίκι με 2κουταλιές λάδι και το πασπαλίζετε με 1½ κ.κ. θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα ντοματίνια με το υπόλοιπο θυμάρι και το λάδι και αλατοπιπερώνετε Τοποθετείτε το κατσίκι με τα ντοματίνια σε ταψί και ψήνετε στον φούρνο ώσπου τα παϊδάκια να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 1 ώρα. Αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο 10 λεπτά προτού το κόψετε. Εάν θέλετε μπορείτε να το συνοδέψετε με ψητά λαχανικά ή πατάτες φούρνου που τα έχετε βάλει να ψήνονται στον φούρνο παράλληλα με το κρέας.