Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¾ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
¾ φλιτζανιού + 3 κουταλιές της σούπας σκόνη άγλυκο κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι νερό + 2 κουταλιές νερό
 ¼ φλιτζανιού σως μήλου προαιρετικά
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 συσκευασία 250 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
¾ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
6 κουταλιές της σούπας μερεντα
1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα (μπλε συσκευασία)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίξτε το νερό, σως μήλου, και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Απλώστε ομοιόμορφα σε ένα λαδωμένο 25 x 18 εκ τετράγωνο ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το τυρί κρέμα, ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας. Ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων  για 10-15 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μαλακώσει και αδειάζεται εύκολα.

Ρίξτε ομοιόμορφα  το μείγμα από το τυρί κρέμα και την μερέντα και κάντε με ένα μαχαίρι σχέδια να πάει παντού το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μπισκότα σοκολάτας χοντροκομμένα σε όλη την επιφάνεια των μπράουνις.
Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το κόψετε σε τετράγωνα.