Υλικά:

60γρ. φαρφάλες
40 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
40 γρ. τόνος σε νερό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
3 ντοματίνια
1 σκόρδο
1 κρεμμυδάκι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τρίψτε το. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι, προσθέστε το σκορδοκρέμμυδο και 1 κουταλιά νερό κι αφήστε για λίγο να σοταριστούν.

Προσθέστε τον αρακά, αλατίστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας νερό αν είναι απαραίτητο. Στο τέλος προσθέστε και τον τόνο.

Βράστε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό και σουρώστε τις όταν θα είναι έτοιμες. Βάλτε τις φαρφάλες στη σάλτσα του αρακά και του τόνου, προσθέστε σε κομματάκια τα ντοματίνια και αφήστε να πάρουν γεύση.