Υλικά:

ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
¾ φλ. ντοματίνια κομμένα
5 ματσάκια baby σπανάκι
8 φύλλα βασιλικού
1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Χυμός από ½ λεμόνι
500 gr βρασμένα φασόλια
1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλάκια λάδι σε μεσαία φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για πέντε με επτά λεπτά.

Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο, ½ κουταλάκι αλάτι, πιπέρι και τσιγάρισε για μισό λεπτό ακόμη.

Ρίξε στο τηγάνι και τα ντοματίνια και μόλις απορροφηθούν τα υγρά, πρόσθεσε και το σπανάκι και μαγείρεψε μέχρι να «μαραγκιάσει».

Πρόσθεσε στο τηγάνι τα βραστά φασόλια (κονσέρβα) και τον ζωμό κοτόπουλου και άφησε να βράσει για ελάχιστα λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του ζωμού.

Ρίξε και τον βασιλικό λεπτοκομμένο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, πρόσθεσε αλατοπίπερο και σβήσε τη φωτιά.