Υλικά:

1.000 gr. ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
300 ml. μέλι θυμαρίσιο
100 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
7 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι σε μεγάλο μπολ.

2.Προσθέτουμε το μέλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να ανακατευτούν τα υλικά καλά. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.

3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος 30 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

4. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180°C Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.

5. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα και μέλι, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού.