Υλικά

4 τσιπούρες των 600 γραμμαρίων καθαρισμένα από λέπια και κόκαλα
Θάλασσα αλάτι και πιπέρι
8 μεγάλα φύλλα βασιλικού
½ ματσάκι μάραθο
ελαιόλαδο
3 πατάτες κομμένες σε κύβους βρασμένες
Χυμός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

Απλώστε στις τσιπούρες μέσα και έξω με αλάτι. Βάζετε τα φύλλα βασιλικού μέσα σε κάθε κοιλιά ψαριού και μετά καρφιτσώνετε τις άκρες του ψαριού με οδοντογλυφίδες.

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις. Τοποθετήστε το ψάρι σε ένα πυρέξ, περιχύνουμε με λάδι και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, κόψτε το μάραθο σε τέταρτα. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, ελαφρά χρώμα το μάραθο για λίγα λεπτά, στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο μαζί με το ψάρι για 15 λεπτά.

Ενώ οι τσιπούρες με το μάραθο ψήνονται, κόψτε τις πατάτες σε κύβους και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 – 20 λεπτά.

Βγάζετε τις τσιπούρες από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε με τις πατάτες.