Η σοκολάτα έχει αφροδισιακές ιδιότητες και το γλυκό που σας προτείνουμε είναι ιδανικό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.  Απολαύστε τη γλυκιά γεύση της σοκολάτας που αγαπάτε!

Υλικά

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. μαργαρίνη
3 αβγά
3 κρόκους αβγών
1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
3 κ.σ. κακάο
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση


Λιώνετε τα 100 γρ. κουβερτούρας με την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και την αφήνετε σε ένα μπολ για να λιώσει.
Σε δεύτερο κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη μαργαρίνη και προσθέτετε την υπόλοιπη σοκολάτα για να τη λιώσετε. Μόλις λιώσει αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μίξερ χτυπάτε τους 3 κρόκους και τα 3 ολόκληρα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι τα αβγά να ασπρίσουν, να αφρατέψουν και να διαλυθεί η ζάχαρη. Κοσκινίζετε σε μπολ το κακάο μαζί με το αλεύρι και τα προσθέτετε κουταλιά κουταλιά στο μίξερ με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς.Τέλος προσθέτετε στο μίξερ και το μείγμα σοκολάτας μαργαρίνης που έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύετε για να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
Σε ατομικά, πυρίμαχα μπολάκια που έχετε αλείψει με μαργαρίνη, γεμίζετε μέχρι τη μέση με το μείγμα της σοκολάτας και των αβγών, προσθέτετε μια μεγάλη κουταλιά του μείγματος σοκολάτα κρέμα γάλακτος, και ξανασκεπάζετε με το μείγμα σοκολάτας αβγού μέχρι τα 2/3 του μπολ.Ψήνετε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω ή σε αέρα στους 180 βαθμούς για 13 λεπτά.Τα ξεφορμάρετε περνώντας ένα μαχαίρι περιμετρικά του πυρίμαχου χωρίς να τρυπήσετε το σουφλέ και αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε ένα πιάτο. Σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και αν θέλετε λίγη κρέμα γάλακτος.