Υλικά:

3 μέτριες γλυκοπατάτες
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1/4 κ. γλυκού πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.

Κόψε τις γλυκοπατάτες μαζί με το φλοιό τους σε κύβους και ριξ’ τες σε ένα μεγάλο μπολ.

Πρόσθεσε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι στις γλυκοπατάτες και ανακάτεψε καλά τα υλικά.

Μετάφερέ τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και άπλωσέ τα σε μια στρώση.

Ψήσε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, γύρισέ τους πλευρά και συνέχισε το ψήσιμο για άλλο περίπου 10 λεπτά.

Βγάλε το ταψί από το φούρνο, γύρισέ τον στο γκριλ, πασπάλισε τις γλυκοπατάτες με το λιωμένο σκόρδο και μισό από το τριμμένη τυρί και ανακάτεψε καλά τα υλικά.

Ρίξε και την υπόλοιπη παρμεζάνα ομοιόμορφα πάνω στις πατάτες και ψήσε για ένα με δύο λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.