Τι χρειαζόμαστε:

Mείγμα 1:

125 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
125 γρ. βούτυρο γάλακτος
50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα ωμά
75 γρ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά μπεϊκιν πάουτερ
1 κουταλιά ανθόνερο
1-2 βανίλιες (εξαρτάται από το γούστο του καθενός)

Mείγμα 2:

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Mείγμα 3:

150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα κρύα όχι ζεστά (αν είναι ζεστά θα λιώσει το βούτυρο και θα χαλάσει η ζύμη)

Για το πασπάλισμα:

ανθόνερο και άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

1) Χτυπάμε όλα τα υλικά του μείγματος στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν για περίπου μισό λεπτό.

2) Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα 2 (300 γρ. για όλες τις χρήσεις) και χτυπάμε για άλλο μισό λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί.

3) Τέλος ρίχνουμε το μείγμα 3 και ανακατεύουμε με το χέρι.

4) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 175 βαθμούς.

5) Τα αφήνουμε αφού τα βγάλουμε από το φούρνο για 10 λεπτά ώσπου να κρυώσουν. Προσοχή: Αν δεν τα αφησετε 10 λεπτά και πάτε να τα βγάλετε από το ταψί θα διαλυθούν.

6) Πασπαλίζουμε με λίγο ανθόνερο και άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!