Υλικά:

• 350 g σπαγγέτι
• 500 g πράσινα φασολάκια
• 3 μεσαία κρεμμύδια
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 2 λεμόνια
• 10 ντοματίνια
• 1 μικρό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό (περίπου 20 g)
• 200 g καπνιστά φιλέτα ψαριών, π.χ. σολομός, πέστροφα, σκουμπρί, μπακαλιάρο
• 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
• 6 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

1.  Βράζετε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο (μην προσθέσετε αλάτι στο νερό καθώς μπορεί να γίνει πολύ αλμυρό σε συνδυασμό με το καπνιστό ψάρι). Στη συνέχεια τα στραγγίζετε.

2. Βράζετε τα φασόλια για 6 – 8 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

3.  Ψιλοκόβετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Πλένετε προσεκτικά τα λεμόνια, παίρνετε το ξύσμα τους και στη συνέχεια τα στύβετε. Πλένετε και κόβετε στην μέση τα ντοματίνια. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό, καθώς και τα ψάρια σε μικρά κομμάτια.

4.  Αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι το Βιτάμ Culinesse και το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Αφαιρείτε 3 κουταλιές από αυτό το μείγμα σε ένα μπολ και να το βάζετε στην άκρη.

5.  Προσθέτετε τα ντοματίνια και τα ψάρια στο τηγάνι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνετε 3 κουταλιές χυμό λεμονιού, 75 ml ζεστό νερό και 4 κουταλιές κρέμας γάλακτος. Μαγειρεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τα μακαρόνια και το μαϊντανό. Αφήστε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά ενώ ετοιμάζετε παράλληλα τη σαλάτα.

6. Σε ένα μπολ ανακατεύετε 3 κουταλιές χυμό λεμονιού, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος και το κρεμμύδι. Με αυτό το dressing ανακατεύετε τα φασόλια.

7.  Μοιράζετε τα μακαρόνια σε 4 ζεστά, βαθιά πιάτα. Σερβίρετε με σαλάτα στο πλάι. Μπορείτε να προσθέσετε στα μακαρόνια και στη σαλάτα, κόκκινο τσίλι, μαύρο πιπέρι και αλάτι, ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε.