Υλικά:

1 κιλό βούτυρο(800 γρ νέα φυτίνη
200 γρ βούτυρο 82%)
650 γρ αμύγδαλο με την φλούδα του καβουρδισμένο και χοντροσπασμένο
100 γρ άχνη ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 σφηνάκι κονιάκ 1 με 11/2 κιλό αλεύρι 55% γ.ο.χ.
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με σύρμα στο μίξερ να γίνει άσπρο,Ρίχνουμε την ζάχαρη και μετά τους κρόκους,Προσθέτουμε το κονιάκ και τα αμύγδαλα και τέλος ενσωματόνουμε με το χέρι μας το αλεύρι προσοχή να μην σας γίνει σφιχτή η ζύμη.Δίνουμε σχήματα στους βουτυρένιους κουραμπιέδες μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου.Τους τοποθετούμε πάνω στον πάγκο μας, με λαδόκολλα και όταν κρυώσουν αν θέλουμε τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη, καλό είναι να τους τοποθετήσουμε σε πιατέλα την επόμενη μέρα.


Καλή επιτυχία!

Από την Pastry Chef Mαρκέλα Παππά