Υλικά:

Για τις κρέπες

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
60 ml ελαιόλαδο
210 γρ. αλεύρι
1 κοφτό κ.γλ.  μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση

250 γρ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο χωρίς χοντρά κοτσάνια
2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ψιλοκομμένη μέντα
2 κ.γλ. ελαιόλαδο
100 γρ. μυζήθρα ή τυρί ρικότα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ και κάνουμε μια τρύπα στη μέση.
Ρίχνουμε αργά το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε το αλεύρι με τα χέρια μας.

Όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια , είναι έτοιμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μια διάφανη ελαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 60-120 λεπτά.

Η ζύμη θα μαλακώσει και θα είναι εξαιρετικά εύπλαστη.
Κόβουμε το σπανάκι σε αρκετά λεπτές λωρίδες και το ζυμώνουμε, στραγγίζοντας με τα χέρια όλο το νερό.
Ανακατεύουμε το σπανάκι με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Αν ανακατέψετε το τυρί, τη μέντα και το λάδι πρώτα.
Για να φτιάξουμε τις κρέπες χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια, στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού γκολφ, και συμπιέζουμε την κάθε μπάλα, ώστε να σχηματιστεί ένας κύκλος με περίμετρο 12 εκ. περίπου.
Βάζουμε 1-2 κουταλιές γέμισης στο κέντρο και διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας τις άκρες για να κλείσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
Βάζουμε όλες τις κρέπες σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι
Τις αλείφουμε με γάλα και τις αφήνουμε να ψηθούν για 30 περίπου λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια όψη. Σερβίρουμε αμέσως.