Υλικά

500 γραμμάρια λιγκουίνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό και το ξύσμα του)
250 γραμμάρια ασπρομανίταρα
Παρμεζάνα τριμμένη
1 ½ κουταλάκι της σούπας αλάτι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο (50ml)
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα,ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού,το σκόρδο, το φρέσκο θυμάρι και στο τέλος το αλάτι.
Κατόπιν βάζουμε τα λιγκοίνι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε.Όταν είναι,τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ζεστά στην πιατέλα με τα μανιτάρια και με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, τριμμένη παρμεζάνα, φεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.