Τι χρειαζόμαστε

1/2 κλωναράκι μαύρο φυσικό κανέλας
600 ml νερό
600 γραμμάρια Ζάχαρη
1 αποστειρωμένο μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς
10 μεγάλα πορτοκάλια
700 ml βότκα
250 ml κονιάκ



Πώς το κάνουμε

1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε με προσοχή μόνο το εξωτερικό μέρος της φλούδας μόνο το κίτρινο δηλαδή.

2. Η φλούδα πρέπει να είναι πολύ λεπτή. Αν έχει μείνει πάνω στο πορτοκάλι το άσπρο μέρος θα πικρίσει το λικέρ.

3. Βάζουμε τις φλούδες σε μπολ. Τις πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας από τη συνολική ζάχαρη και τις ζουλάμε με τα χέρια, να μαραθούν ελαφρώς.

4. Τις βάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και τη βότκα. Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να σταθεί κλειστό για 10 μέρες.

5. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Βράζουμε για 3 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε κρύο στο βάζο με τις φλούδες.

6. Ρίχνουμε και την κανέλα. Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για άλλη 1 εβδομάδα. Σουρώνουμε το λικέρ και το βάζουμε σε μπουκάλια και το σερβίρουμε παγωμένο.