Υλικά

 500 ml σπορέλαιο
100 γρ άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι βιολογικό
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 σφηνάκι κονιάκ
150 ml χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
1 κγ κανέλα σκόνη,1/2 κγ γαρύφαλλο σκόνη,1/2 κγ μοσχοκάρυδο τριμμένο και 1/2 κγ αμμωνία
750 γρ αλεύρι 70% μαλακό.


Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε,το λάδι,το χυμό πορτοκαλιού ανακατεμένο με την αμμωνία,το κονιάκ,το ξύσμα,την άχνη και το σιμιγδάλι,ανακατεύουμε με σύρμα χειρός συνεχίζουμε με τα μπαχαρικά μας και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με το χέρι μας,όχι πάρα πολύ, γιατί θα βγει το λάδι. αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

 Σιρόπι

1 1/2 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
1 ξύλο κανέλας,1 φλούδα λεμόνι και 1 φλούδα πορτοκάλι
300 γρ γλυκόζη
450 γρ Μέλι θυμαρίσιο για το τέλος
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα εκτός το μέλι. Από την στιγμή του βρασμού κρατάμε 1 λεπτό και αποσύρουμε το σιρόπι μας τότε ρίχνουμε και το μέλι. Σιροπιάζουμε όσο τα μελομακάρονα είναι ζεστά και το σιρόπι κρύο.Στραγγίζουμε σε μια σχάρα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια,ανακατεμένα με λίγο κανέλα σκόνη και μέλι.

Καλή Επιτυχία

Pastry chef Μαρκέλα Παππά