Υλικά

200 γραμμάρια μανιτάρια
400 γραμμάρια πατάτες βρασμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
20 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
2 κουταλιές του γλυκού ξίδι
2 κουταλιές του γλυκού Αλάτι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα


Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνουμε σε πουρέ.
Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε μαργαρίνη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βασιλικό, αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τέλος πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.