Το γουόκ (wok) είναι ένα σκεύος της κινέζικης κουζίνας και σας βοηθά να μαγειρέψετε το φαγητό σας με υγιεινό τρόπο και σε λιγότερο χρόνο.

Υλικά

250 ψαρονέφρι χοιρινό
1 κύβο λαχανικών
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσο
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
3 κλωνάρια φρέσκου κόλιανδρου
1 κουταλιά της σούπας λάδι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνετε τα λαχανικά. Κόψτε το πράσο σε λεπτά μπαστουνάκια, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και κόψτε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες και μετά κάθε λωρίδα στη μέση. Κόψτε το ψαρονέφρι σε λωρίδες και τσιγαρίστε το με το λάδι για 3 λεπτά σε ένα καυτό γουόκ. Προσθέστε τα λαχανικά. Τσιγαρίστε τα για τρία λεπτά, πρόσθεσε τον κύβο λαχανικών που θα έχετε 
λιώσει σε ένα φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό και άφησέ τα να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Προσθέστε το μέλι και ανακάτεψε καλά. Πριν σερβίρετε, προσθέστε τον κόλιανδρο.

Extra tip: Για να δώσετε λίγο χρώμα στο πιάτο, μπορείτε να προσθέσετε και μία πράσινη πιπέρια, κομμένη με τον ίδιο τρόπο όπως η κόκκινη πιπεριά.