Υλικά:

500 γραμ. πατάτες
750 γραμ. καλαμαράκια κομμένα και καθαρισμένα
500 γραμ. μύδια
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
2 ξερά κρεμμύδια
4 ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο σαφράν σκόνη
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τα μύδια και τα καλαμαράκια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε σε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια μαζί με το σαφράν στο σοταρισμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια και σβήνουμε με το κρασί.

Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με 2 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 20 – 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα θαλασσινά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο φαγητό τα μύδια και βράζουμε άλλα 3-4 λεπτά.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.