Υλικά Συνταγής

1 πακέτο (450 γραµµ.) φύλλο κρούστας
1 κ.σ. βούτυρο λιωµένο
1 κ.γλ. κανέλα
2 κ.σ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1½ φλ. σπορέλαιο
1½ κεσεδάκι γιαούρτι
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
2 κ.γλ. µπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 κ.σ. κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. σταφίδα µαύρη
Για το σιρόπι
1½ φλ. ζάχαρη
1½ φλ. νερό
2 ζουµερά πορτοκάλια (χυμός)
1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Εκτέλεση

Ανακατεύουµε σε µπολ την κανέλα και τις 2 κ.σ. ζάχαρη. Αλείφουμε µε βούτυρο ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος. Βουτυρώνουμε ένα ένα τα 6 φύλλα, τα πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη, τα σουρώνουμε πλισέ και τα στρώνουμε πλάι πλάι στο σκεύος. Τα ψήνουμε για 10΄ στους 180°C, να ροδίσουν.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε τη ζάχαρη µε σύρµα ή µε µίξερ χειρός, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, τη βανίλια, το µπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά µε το σύρμα. Λίγο λίγο προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουµε το κονιάκ και τις σταφίδες. Κοµµατιάζουµε σε μικρά κοµµάτια µε τα χέρια τα υπόλοιπα φύλλα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε, να βραχούν καλά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο argiro.gr