Υλικά:

¼ κρεμμύδι
¼ λάχανο
3 κ. σούπας ξύδι
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
¼ φλ. καλαμποκάλευρο
2 μεγάλα αυγά
2 κ. σούπας μουστάρδα
1 κ. σγλυκού πιπέρι καγιέν
2 φλ. τρίμμα ψωμιού
⅓ φλ. μαγιονέζα
8 φέτες ψωμί με προζύμι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μια πρέζα αλάτι και άφησέ το για πέντε λεπτά να μαλακώσει.

Βάλε το κρεμμύδι σε ένα σουρωτήρι και ρίξε άφθονο νερό να φύγει το αλάτι και πίεσέ το να φύγει το πολύ νερό.

Βάλε το κρεμμύδι σε ένα μπολ και ανακάτεψέ το με το λάχανο ψιλοκομμένο, το ξύδι και δύο κουταλιές λάδι με μπόλικο αλατοπίπερο.

Χτύπα τα φιλέτα κοτόπουλο ώστε να γίνουν πιο λεπτά και ανακάτεψε σε ένα μπολ τα αυγά με τη μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν.

Σε ένα άλλο μπολ ρίξε το καλαμποκάλευρο και σε ένα τρίτο το τρίμμα ψωμιού.

Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα και πέρασέ τα διαδοχικά από το αλεύρι, τομείγμα αυγού και το τρίμμα ψωμιού.

Ζέστανε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και τηγάνισε τα φιλέτα για περίπου τρία λεπτά από κάθε πλευρά.

Στήσε τα sandwiches αλείφοντας το ψωμί με τη μαγιονέζα και τοποθετώντας το κοτόπουλο πανέ και τη λαχανοσαλάτα.