Το ντιπ με αβοκάντο είναι πολύ νόστιμο και παράλληλα θρεπτικό. Δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο να φτιάξετε αυτό το ντιπ που μπορείτε να το σερβίρετε μόνο του με μπαστουνάκια λαχανικών ή ψημένες αραβικές πιτούλες ή να το έχετε ως συνοδευτικό στο γεύμα σας 

Υλικά

2 ώριμα αβοκάντο
2 σκ. σκόρδο
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μέτρια ντομάτα χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, σε κυβάκια
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα αβοκάντο, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το εσωτερικό κουκούτσι. Τα βάζετε σε μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε με το πιρούνι. Βάζετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας τη μισή πιπεριά για το τέλος. Τα πολτοποιείτε και προσθέτετε το μείγμα στο αβοκάντο. Ανακατεύετε πολύ καλά και δοκιμάζετε αν χρειάζεται άλλο αλατοπίπερο. Γαρνίρουμε με την πιπεριά που κρατήσατε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.