Σνίτσελ κοτόπουλου με παρμεζάνα

Τρίτη 08 Αυγούστου 2017, 07:42
Σνίτσελ κοτόπουλου με παρμεζάνα
Υλικά:

3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ. σούπας σκόνη μουστάρδας
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
8 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά χτυπημένα και σε ένα τρίτο το τρίμμα ψωμιού με την παρμεζάνα, τη σκόνη μουστάρδας και αλατοπίπερο.

Τοποθέτησε τα φιλέτα σε μια πλαστική σακούλα ένα-ένα και με τον πλάστη ή ένα μπουκάλι χτύπησέ τα ελαφρώς, ώστε να λεπτύνουν και να απλώσουν.

Αλάτισε καλά το κοτόπουλο και πέρασε κάθε φιλέτο διαδοχικά από το μπολ με το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το μείγμα ψωμιού.

Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι τις έξι κουταλιές λάδι και τηγάνισε τα δύο σνίτσελ για περίπου πέντε λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει το χρώμα τους χρυσό.

Μόλις ετοιμαστούν, πρόσθεσε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και τηγάνισε με τον ίδιο τρόπο τα άλλα δύο σνίτσελ.

Άφησέ τα να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και σέρβιρε με λίγες σταγόνες λεμόνι.
Scroll To Top