Υλικά:

2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλ. κρεμμύδι
2 φλ. πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. γλυκοπατάτα
1 φλ. ντομάτα
1/2 φλ. κόκκινες φακές
1/2 φλ. πράσινες φακές
1 κ. σούπας κύμινο
1 κ. σούπας ξύδι
1 φλ. νερό και 2 φλ. ζωμός λαχανικών
2 κ. σούπας κόλιανδρος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράσε τις φακές σε άφθονο αλατισμένο νερό, σούρωσέ τες και άφησέ τες στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξε το λάδι και τσιγάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Πρόσθεσε τη γλυκοπατάτα σε κύβους, την ντομάτα, την πιπεριά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Πρόσθεσε τις φακές, το νερό, το ζωμό λαχανικών και το ξύδι και άσε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 με 40 λεπτά.

Σέρβιρε σε μπολ με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ράντισε με έξτρα ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.