Υλικά:

1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα
2 πατάτες
2 καρότα
1 ξερό κρεμμύδι
2 πράσα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
8 φέτες μπέικον
1 κ.γ. κάρυ σκόνη
2 κ.γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 lt ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια για να βράσουν γρήγορα.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα.

Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.

Προσθέτουμε και το ζεστό νερό, ρίχνουμε τα μπαχαρικά αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν για είκοσι λεπτά περίπου.

Μόλις μαλακώσουν τα πολτοποιούμε καλά με το ραβδομπλέντερ.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε και ανάλογα φτιάχνουμε το αλατοπίπερο και την ρευστότητα προσθέτοντας λίγο νερό εάν χρειάζεται.

Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω το τραγανό μπέικον και αν θέλουμε και κρουτόν.