Υλικά

Για το πέστο

4 ματσάκια βασιλικός
2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα μακαρόνια

1 πακέτο μακαρόνια (Νο 7)
10 ντοματίνια ψημένα στο γκριλ για 6-7 λεπτά

Εκτέλεση

Για το πέστο

Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.

Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Για τα μακαρόνια

Στο γκριλ του φούρνου βάζουμε τη σχάρα στη 3 σκάλα και αραδιάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί, ραντίζουμε με λίγο λαδάκι, αλάτι, ρίγανη και ψήνουμε για 6- 7 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 λεπτά και σουρώνουμε.

Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα πέστο και τα σπαράγγια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.