Υλικά:

Ζύμη

4 αβγά
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
4 κ.γλ. baking powder
4 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
12 κ.σ. αλεύρι

Σιρόπι

4 φλ. φράουλες
2 φλ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της ζύμης, η οποία πρέπει να είναι παχύρρευστη.

Λιώνουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη.

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις αφήνουμε να βράσουν.

Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε μια κουταλιά από το χυλό για κάθε τηγανίτα.

Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά και γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για όλο το μείγμα.

Ρίχνουμε για 1 λεπτό τις έτοιμες τηγανίτες στο σιρόπι της φράουλας.

Σερβίρουμε σκέτες ή με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.