Το πράσινο τσάι βοηθά πολύ στη δίαιτα που κάνετε για να χάσετε τα περιττά κιλά. Πέρα από τις ευεργετικές ιδιότητες του στο σώμα σας αλλά και στην υγεία σας το πράσινο τσάι είναι ένα απολαυστικό ρόφημα. 

Η προετοιμασία του πράσινου τσαγιού είναι πιο ευαίσθητη διαδικασία από τι φανταζόμαστε. Εάν επιθυμείτε συστηματικά να απολαμβάνετε όλα τα οφέλη του πράσινου τσαγιού, ιδού η βέλτιστη μέθοδος προετοιμασίας
-Διαλέξτε χύμα τσάι με ολόκληρα φύλλα αντί τσάι ψιλοκομμένο σε φακελάκι.

-Βάλτε το νερό να βράσει μέσα σε μια κατσαρόλα ή ένα βραστήρα. Μη χρησιμοποιείτε αντικολλητική κατσαρόλα επειδή η ειδική επένδυσή της θα μπορούσε να απελευθερώσει επιβλαβείς χημικές ουσίες μέσα στο βραστό νερό.

-Σταματήστε το βράσιμο όταν το νερό είναι ανάμεσα στους 77°C με 85°C και αφήστε το νερό για ένα λεπτό.

-Προθερμάνετε την τσαγιέρα σας ή το φλιτζάνι σας για να μην επιταχύνεται η ψύχρανση του νερού. Για αυτό, χύστε λίγο βραστό νερό και καλύψτε με ένα πανί. Περιμένετε λίγο και αδειάσετε το δοχείο από το νερό του.

-Υπολογίστε 4 κουταλιές του καφέ με φύλλα τσαγιού για ένα λίτρο νερό.

-Προσθέστε τα φύλλα χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, μια σφαίρα του τσαγιού, ή τοποθετώντας τα απλά μέσα στην τσαγιέρα – αυτή η τελευταία μέθοδος παράγει ένα πιο έντονο εκχύλισμα τσαγιού.

-Προσθέσετε το νερό και καλύψετε πάλι την τσαγιέρα με ένα λινό ή με το καπάκι της για 2 με 3 λεπτά.

-Δοκιμάστε συχνά, το τσάι πρέπει να είναι αρωματισμένο χωρίς να γίνεται πικρό, τότε αφαιρέσετε τα φύλλα του τσαγιού και απολαύστε το.