Μία από τις πασχαλινές παραδόσεις είναι το βάψιμο των αβγών και εμείς συγκεντρώσαμε μερικά tips που σας εγγυώνται σίγουρο αποτέλεσμα και τέλεια χρωματιστά πασχαλινά αβγά.

-Εάν θέλετε τα αβγά να μη σας σπάσουν επιλέξτε όχι αβγά ημέρας αλλά αβγά 7 – 10 ημερών.
-Πλύνετε τα προσεκτικά ώστε να τα καθαριστούν από κάθε βρωμιά και να σιγουρέψετε ότι η
επιφάνεια τους θα είναι λεία για το βάψιμο.
-Βγάλτε νωρίτερα τα αβγά έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μην σπάσουν κατά το βράσιμο.
-Στρώστε καθαρό μαλακό βαμβακερό πανάκι σε κατσαρόλα με πλατύ πάτο και τοποθετήστε μία μικρή στρώση στην κατσαρόλα έτσι ώστε να μην είναι στριμωγμένα μεταξύ τους και να αποφευχθεί το σπάσιμο.
-Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βαφή ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για να υπολογίσετε το χρόνο που απαιτείται να τα αφήσετε βυθισμένα μέσα σε αυτήν.

-Στη συνέχεια βγάλε προσεχτικά τα βαμμένα αβγά με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή μεγάλη πιατέλα. Στεγνώστε τα και από το περιττό χρώμα.

-Αφού στεγνώσουν γυαλίστε τα με ελαιόλαδο