Υλικά

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
300 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 αυγά
300 γρ. μπεσαμέλ (έτοιμο φακελάκι)
250 ml ελαφριά κρέμα γάλακτος ή γάλα
200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση
Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Φτιάχνετε την κρέμα  μπεσαμέλ με βάση τις οδηγίες  της συσκευασίας, ενώνετε με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε μία κουταλιά βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε για 7 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Προσθέτετε το μείγμα της μπεσαμέλ που φτιάξατε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Βάζετε το σπανάκι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία. Περνάτε το ταψί σας με λίγο βουτυρο και απλώνετε προσεκτικά το φύλλο της σφολιάτας. Απλώνετε το μείγμα με το κοτόπουλο, το σπανάκι και την κρέμα. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Χτυπάτε τα αβγά και περιχύνετε το φαγητό. Ψήνετε στον φούρνο για 25 λεπτά περίπου, δηλαδή μέχρι το πάνω μέρος του φαγητού σας να ροδίσει. Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.