Οι αβγοφέτες μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, όταν η γιαγιά ετοίμαζε ένα πρόχειρο γλύκισμα για να μας ευχαριστήσει. Είναι ιδανικό σνακ για τα παιδιά αλλά τις απολαμβάνουν εξίσου και οι μεγάλοι.

Υλικά
2 πακέτα τετράγωνο ψωμί τύπου Brioche
4 αβγά
600 ml γάλα
1 κ.γ. κανέλλα
λάδι για το τηγάνισμα
¼ κ.γ. αλάτι
ζάχαρη άχνη και μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε το γάλα με τα αβγά και μια πρέζα αλάτι. Σε βαθύ πλατύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Κόβετε  τις φέτες του ψωμιού στη μέση και τις βουτάτε  πρώτα στο μείγμα με το γάλα και τα αβγά και στη συνέχεια, λίγες-  λίγες στο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αραδιάζετε  τις αβγόφετες σε μεγάλη πιατέλα και περιχύνετε  με κανέλλα, μέλι ή ζάχαρη άχνη ή και τα δύο ανάλογα με τα γούστα σας.