Υλικά 

1 μικρό μπρόκολο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πατάτα σε μέγεθος αυγού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
λίγη τριμμένη γραβιέρα


Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το κρεμμύδι σε χονδρά κομμάτια, το σκόρδο πολτοποιημένο και την πατάτα σε κυβάκια. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε περίπου 1 λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράσει ρίχνετε το μπρόκολο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιείτε με τη ράβδο προκειμένου να γίνει βελουτέ. Στο διάστημα αυτό έχετε ανακατέψει καλά το γιαούρτι με το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη σούπα και ζεσταίνετε, χωρίς όμως να τη βράσετε. Σερβίρετε τη σούπα και από πάνω πασπαλίζετε με τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.