Υλικά

1 κιλό χυλοπίτες

1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες

3 κρεμμύδια

200 μλ ελαιόλαδο

3 ντομάτες

1 δαφνόφυλλο

αλάτι και πιπέρι

1ματσο φρέσκο βασιλικό

200γρ ανθότυρο η ελληνικό τυρί της επιλογής μας

Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες τις τρίβεται με αλάτι και τις αφήνεται 30 λεπτά ξεπικρίσουν. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες η στο τρίφτη, το δαφνόφυλλο, αλατοπιπερώνετε και συμπληρώνετε με το νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να βράζει και στα 10 λεπτά προσθέτετε τις μελιτζάνες, καλά ξεπλυμένες. Τις αφήνετε να σιγοβράσουν άλλα 20 λεπτά και προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο. Σε μια κατσαρόλα βρίζουμε τις χυλοπίτες όχι όμως πολύ θα πρέπει να κρατανε ,τις σουρώνετε και τις προσθέτετε  στην   σάλτσα με τις μελιτζάνες και τις αφήνεται  3-4 λεπτά να πάρουν μια βράση χωρίς η χυλοπίτα να έχει μαλακώσει πολύ.

 Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Καλή σας όρεξη!!

Από τον Δημήτρη Αϊβαλιώτη



Φαγοποτείο νέας γενιάς «Μάνας Κουζίνα Κουζίνα»