Όλοι αγαπάμε τα σουέντ παπούτσια, αλλά όλοι μισούμε και φοβόμαστε το καθάρισμα και τη σωστή περιποίηση τους. Με τα παρακάτω tips όμως, το καθάρισμα τους θα σου φανεί παιχνιδάκι, σύμφωνα με το misswebbie.

1.  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις τα βγάλεις από το κουτί είναι να τα ψεκάσεις με το ειδικό σπρέυ και να τα βουρτσίσεις με την ειδική βούρτσα.

2.  Να θυμάσαι να βουρτσίζεις τα παπούτσια σου πάντα προς την ίδια φορά. Έτσι, θα παραμείνουν σαν καινούρια για περισσότερο καιρό.

3.  Φύλαξε τα σουέντ παπούτσια σου σε σκιερό μέρος κι απόφυγε να τα αφήνεις στον ήλιο, για να αποτρέψεις το ξεθώριασμα του χρώματος.

4.  Βάλε μέσα στα παπούτσια σου μερικά κομμάτια χαρτί, για να διατηρήσεις το σχήμα τους.

5.  Πάτησες σε λάσπες;! Περίμενε να στεγνώσουν εντελώς και τρίψε τη λάσπη με βούρτσα. Αν μείνουν υπολείμματα, αφαίρεσέ τα μ΄ένα πανάκι.

6.  Αν τα παπούτσια σου είναι παλιά, κράτησέ τα πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Οι ατμοί θα κάνουν το θαύμα τους. Βούρτσισέ τα και θα είναι πάλι σαν καινούρια.

7.  Τα σημαδάκια και οι μικροί λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με μία γόμα.

8.  Αν υπάρχει λεκές από νερό, βρέξε λίγο την συγκεκριμένη περιοχή, τρίψ’ τη με την ειδική βούρτσα και άφησέ το να στεγνώσει όλο το βράδυ.

9.  Για πιο δύσκολους λεκέδες, τρίψε την περιοχή με ζεστό νερό και βούρτσα νυχιών. Αντί για νερό μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκό ξύδι.

10Αν σου πέσει κερί ή τσίχλα πάνω στο παπούτσι, βάλ’ το στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Ο λεκές θα σκληρύνει και θα μπορείς εύκολα να τον αφαιρέσεις μ΄ ένα τράβηγμα.