Το σκηνικό είναι τέλειο, όλοι παίρνουν πόζα και χαμογελούν. Κι ενώ ο φωτογράφος ετοιμάζεται να πατήσει το κουμπάκι, η νύφη λέει «μισό λεπτό!» και σηκώνει τις τιράντες του στηθόδεσμού της, που έχουν πέσει για άλλη μια φορά. Δεν είναι κάτι που θέλετε να συμβεί στο γάμο σας.

Μια τέτοια μέρα πρέπει να αισθάνεστε άνετα μέσα κι έξω και το κλειδί είναι τα εσώρουχα. Κι ενώ για το νυφικό θα διαθέσετε δεκάδες ώρες με πρόβες, δοκιμή εναλλακτικών σχεδίων και διορθώσεις, όπως οι περισσότερες γυναίκες πιθανότατα θα φορέσετε τα εσώρουχα που θα διαλέξετε στην τελευταία βόλτα στα μαγαζιά.

Κάτι τέτοιο, όμως, ίσως καταστρέψει το κατά τ’ άλλα αρμονικό αποτέλεσμα και την εικόνα που θα μείνει σε όλους από την παρουσία σας. Αφιερώστε, λοιπόν, λίγο περισσότερο χρόνο στην αναζήτηση εσωρούχων και αν χρειαστεί ανεβάστε το budget για να μην σας προδώσουν την κρίσιμη στιγμή.

Πολλά θα κριθούν καταρχήν από την επιλογή στηθόδεσμου. Όπως και να το κάνουμε, για τις περισσότερες γυναίκες το θέμα «στήθος» είναι ένα μικρό πρόβλημα. Είτε γιατί δεν είναι αρκετά μεγάλο και ψάχνουν τρόπο να το αναδείξουν είτε γιατί είναι υπερβολικά μεγάλο και προσπαθούν να το συμμαζέψουν. Αυτό ισχύει και κάτω από το νυφικό, μόνο που σε αυτή την περίπτωση η εφαρμογή πρέπει να είναι ακόμη τελειότερη αφού καταλήξετε στο νυφικό, κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά και αναζητήστε τον κατάλληλο στηθόδεσμο. Φορέστε το και στις πρόβες που θα κάνετε για τις διορθώσεις του νυφικού και όχι μόνο στην τελευταία δοκιμή.

Στο Nifi.gr σας συμβουλεύουν για τις βασικές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε για να επιλέξετε τα νυφικά σας εσώρουχα σωστά.

• Ο στηθόδεσμος πρέπει να κρατά σταθερό το στήθος. Πιθανότατα θα αναζητάτε σέξι εσώρουχα, όπως τα σουτιέν τριών τετάρτων, για να είστε αισθησιακή την πρώτη νύχτα του γάμου, αλλά το σημαντικότερο είναι να εξασφαλίσετε σταθερότητα για τις προηγούμενες ώρες. Μπορείτε, άλλωστε να αλλάξετε εσώρουχα μετά την δεξίωση.

• Αν το νυφικό είναι εξώπλατο δεν πρέπει η πλάτη του στηθόδεσμου να ανασηκώνεται ούτε κατ’ ελάχιστο πάνω από την πλάτη του νυφικού. Σκεφτείτε πόσο άσχημα θα φαίνεται σε όλους τους καλεσμένους που θα στέκονται πίσω σας την ώρα της γαμήλιας τελετής.

• Αν έχετε βαρύ στήθος και επιμένετε σε ένα αποκαλυπτικό εξώπλατο, φροντίστε το μπούστο του νυφικού να υποστηρίζει σφιχτά το στήθος σας ακόμη κι όταν κάνετε έντονες κινήσεις.

• Αν υπάρχουν διαφάνειες στο νυφικό (για παράδειγμα κάτω από το στήθος) δεν πρέπει να φαίνεται η άκρη των εσωρούχων.

• Σε καμία περίπτωση μην καταφύγετε σε πλαστικές διαφανείς τιράντες για τον στηθόδεσμο νομίζοντας ότι κανείς δεν θα τις προσέξει σε ένα στράπλες νυφικό. Το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς απογοητευτικό.

• Αν φοράτε νυφικό μεταξωτό ή από άλλο ύφασμα που διαγράφει τις λεπτομέρειες από κάτω του, αποφύγετε εσώρουχα που διαγράφονται άσχημα π.χ. κορσάζ, δαντελωτά εσώρουχα, σλιπ μεσαίου μεγέθους ή για ψηλά πόδια. Προτιμήστε στηθόδεσμο και σλιπάκι χωρίς καθόλου ραφές.

• Αποφύγετε τα χρωματιστά εσώρουχα. Μπορεί να αποκαλυφθούν σε μια τολμηρή χορευτική πόζα.

• Αρκετές ημέρες πριν τον γάμο φορέστε τα εσώρουχα και το νυφικό και περπατήστε κάνοντας διάφορες κινήσεις για να δείτε πόσο άνετα αισθάνεστε ή όχι. Αλλάξτε εγκαίρως ό,τι σας ενοχλεί.

Τέλος, διαλέξτε και μια καλτσοδέτα για να τιμήσετε το έθιμο. Το πέταγμα της καλτσοδέτας ακολουθεί το πέταγμα της ανθοδέσμης. Φορέστε μια σέξι καλτσοδέτα που ο γαμπρός θα βγάλει από το πόδι σας και θα πετάξει στους εργένηδες καλεσμένους. Όποιος την πιάσει σίγουρα θα καλοπαντρευτεί σύντομα!