Ελληνίδα σχεδιάστρια διακρίνεται στον Διαγωνισμό Κοστουμιού στα Γαλλικά Καλλιστεία Ομορφιάς

 Ελληνίδα σχεδιάστρια διακρίνεται στον Διαγωνισμό Κοστουμιού στα Γαλλικά Καλλιστεία Ομορφιάς
Για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιες στα γαλλικά καλλιστεία θα φορούν κοστούμια από σχεδιαστές μόδας, κατόπιν διαγωνισμού. Η οργάνωση του γαλλικού διαγωνισμού ομορφιάς (Miss France Organization) διεξάγει διαγωνισμό, που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες σχεδιαστές μόδας και κοστουμιών από όλη τη Γαλλία, με θέμα τη δημιουργία τοπικής ενδυμασίας.

Οι διαγωνιζόμενοι έστειλαν τα ντοσιέ συμμετοχής τους το Σεπτέμβριο του 2017. Εκλέγεται ένας δημιουργός ανά περιοχή, που την αντιπροσωπεύει μέσω της ενδυματολογικής του πρότασης.

Στις 2 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε η εκλογή του δημιουργού της περιοχής του Λίγηρα (Centre Val de Loir) στην επίσημη σελίδα του γαλλικού διαγωνισμού ομορφιάς στο facebook «Miss France» και νικήτρια ήταν η ελληνίδα ενδυματολόγος και σχεδιάστρια μόδας Αθηνά Πουρνάρα, η οποία ζει και εργάζεται στη Γαλλία τα τελευταία 13 χρόνια.


Η έμπνευση της δημιουργού: «Η δημιουργία είναι εμπνευσμένη από την έντονη επιρροή του μεσαίωνα και της αναγέννησης στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα από δύο προσωπικότητες που άφησαν έντονα τα ίχνη τους στις πόλεις του Λίγηρα, την Ιωάννα της Λωραίνης και τον αναγεννησιακό, φιλότεχνο αυτοκράτορα François 1er.»Δεξιά η Αθηνά Πουρνάρα με το μοντέλο της

Η πρόταση της Ελληνίδας δημιουργού, προκλητικά τολμηρή, φλερτάρει μεταξύ θηλυκού και αρσενικού, μεταξύ ιπποτισμού και μοναρχίας, υπερηφάνειας και αισθησιασμού, μεταξύ ιστορίας και μοντερνισμού.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2017 στα γαλλικά καλλιστεία, ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί με την εκλογή της καλύτερης τοπικής ενδυμασίας και για τη απόφαση του νικητή θα ληφθεί υπόψη και ο αριθμός των likes σε κάθε υποψηφιότητα.
Scroll To Top