Εσύ αγαπάς τη δουλειά σου; Ακόμη και αν η απάντησή σου δεν είναι απόλυτα θετική, υπάρχουν 3 λόγοι που η εργασία σου κάνει καλό. Ο Todd Buchholz, οικονομολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Rush: “Why You Need And Love The Rat Race”σου έχει τις απαντήσεις.

1. Πιέζεσαι;

Ο Todd Buchholz ισχυρίζεται ότι το να αποδράσεις από το πιεστικό επαγγελματικό περιβάλλον δε θα σε βοηθήσει να είσαι πιο ευτυχισμένη. Αν και πολλοί βλέπουν τη δουλειά σαν καταναγκαστικό έργο, σε έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 27 χιλιάδων εργαζομένων, απο το 1972 έως το 2006 διαπιστώθηκε ότι το 86% ήταν ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους.

2. Ο εγκέφαλος θέλει στόχους

Ο μετωπιαίος λοβός του εγκεφάλου έχει εξελιχθεί να σκέπτεται και να σχεδιάζει για το μέλλον. Σύμφωνα με το συγγραφέα, «Μία στατική ζωή, με mantras και κοιτώντας αδιάκοπα μία σανίδα του σερφ κρατώντας μια πίνα κολάδα θα “εκνευρίσει” το μετωπιαίο λοβό». Μια καλή καριέρα, από την άλλη, κρατά τον εγκέφαλο σε εγρήγορση.

3. Το ρίσκο απελευθερώνει Ντοπαμίνη

Το σώμα όταν παίρνει ρίσκα επιβραβεύεται με ντοπαμίνη, μία ορμόνη καλής διάθεσης. Σύμφωνα με τον Todd Buchholz, δεν έχει σημασία η νίκη. Η ντοπαμίνη απελευθερώνεται ενώ κυνηγάς το στόχο σου. Και ο επαγγελματικός στίβος είναι γεμάτος με «κυνήγι» αυτή την εποχή.