Ακόμη και οι υπέρβαρες γυναίκες αναφέρουν ότι είναι ευχαριστημένες με το σώμα τους, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tallinn της Εσθονίας.

Οι ερευνητές εξέτασαν μέσω ερωτηματολογίων περισσότερες από 250 γυναίκες, 20-45 ετών που είτε συζούσαν με το σύντροφό τους, είτε ήταν παντρεμένες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η στάση των γυναικών απέναντι στο σωματικό τους βάρος και την εικόνα του σώματός τους συσχετίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό με το πόσο ευτυχισμένες είναι στη σχέση τους, παρά από το δείκτη της ζυγαριάς.

Διαπιστώθηκε δηλαδή, ότι όταν οι γυναίκες αισθάνονται ευχαριστημένες και πλήρεις στη σχέση τους είναι και πιο ικανοποιημένες με το βάρος τους, ακόμη και αν αυτό απέχει από το ιδανικό. Επίσης, είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Αντιθέτως, οι γυναίκες που δεν ανέφεραν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από τη σχέση τους, είχαν και μεγαλύτερη ανησυχία για τα κιλά τους, ίσως και λόγω του ότι μπορεί να πιέζονταν από το σύντροφό τους για να αδυνατίσουν.

«Τα ευρήματά μας αποκαλύπτουν ότι η ικανοποίησή μας με την εικόνα του σώματος και το βάρος μας σχετίζεται πολύ περισσότερο με το πόσο ικανοποιημένοι είμαστε σε άλλες σημαντικές πλευρές της ζωής μας, όπως οι συντροφικές σχέσεις, παρά με το τι νούμερο δείχνει η ζυγαριά», εξηγεί η ερευνήτρια Sabina Vatter.