Νιώσε καλά και χαρούμενη, να βρεις τι και ποιος σου προκάλεσε ευχάριστα συναισθήματα ώστε κάθε φορά που θα θέλεις μια ψυχική ανάταση να ανατρέχεις εκεί.

Πώς να το πετύχεις αυτό; Κάθισε στον καναπέ σου, χαλάρωσε και βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Ξεκίνα να αναλύεις το σήμερα ή και το χθες και προσπάθησε να βρεις ποιες στιγμές ένιωσες πραγματικά χαρούμενη. Σκέψου με ποιους μίλησες, σε ποια μέρη πήγες, τι έκανες που σου γέννησε ωραία συναισθήματα. Για όλα αυτά νιώσε ευγνωμοσύνη και σκέψου ότι υπάρχουν και ωραίες στιγμές στη ζωή σου που αξίζει να θυμάσαι. Έπειτα, προσπάθησε να κάνεις μια νοητή λίστα με όλα αυτά που σε έφεραν σε τέτοια θέση και όποτε το χρειάζεσαι μπορείς να επαναλάβεις τη δραστηριότητα αυτή που σε γέμισε, να πάρεις τηλέφωνο το πρόσωπο αυτό που σε έκανε και γέλασες και να φορέσεις πάλι το συγκεκριμένο ρούχο μέσα στο οποίο ένιωθες αυτοπεποίθηση.

Τι θα καταφέρεις; Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι αν σκεφτόμαστε πιο πολύ τα άσχημα και στενόχωρα γεγονότα που μας δημιουργούν στρες και απογοήτευση επιβαρύνουμε την ψυχική αλλά και σωματική μας υγεία. Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσεις τέτοιου είδους ασθένειες είναι να γεμίσεις το μυαλό σου με θετικές σκέψεις, να νιώσεις χαρούμενη που έστω υπήρχαν ευχάριστες στιγμές και να αποκτήσεις αυτογνωσία και ψυχική ανάταση.